Cum se certifica un produs cosmetic drept organic?


Toti oamenii folosesc cosmetice, insa putini sunt cei care acorda atentie ingredientelor cu care acestea sunt realizate. Din pacate, multe dintre cosmeticele de pe piata contin o multime de chimicale si pot dauna grav sanatatii pielii.

Partea buna este ca exista alternative, iar cea mai buna dintre alternative este categoria de cosmetice organice. Pe piata pot fi gasite si cosmetice naturale, cosmetice hand made sau alte variante de produse, insa cei care isi doresc calitate trebuie sa foloseasca produse organice, iar cei de la rfresh.ro au facut o lista cu motive si cu modul in care sunt certificate aceste produse.


De ce sunt produsele organice atat de bune?

Intalnite pe piata si sub denumirea de produse bio, acestea includ intr-o proportie foarte mare ingrediente organice, vitamine, antioxidanti si nutrienti. Practic, spre deosebire de cele realizat chimic, acestea ajuta corpul sa lupte impotriva factorilor externi daunatori si il feresc de boli metabolice, hormonale sau neurologice.

Cosmeticele organice sunt mult mai usor absorbite de catre organism si atunci cand sunt utilizate pe termen lung nu produc niciun fel de dauna. Este adevarat ca au o durata de viata ceva mai mica si sunt mai costisitoare decat cele naturale sau cele standard, insa avantajele sunt cat se poate de convingatoare.

Cum sunt certificate produsele organice?

Pentru a putea fi certificat, un produs organic trebuie sa treaca prin mai multe stadii si sa indeplineasca o serie de criterii:
  • Este necesar sa aiba minim 95% ingrediente de origine naturala, procent extrem de mare, in conditiile in care un produs natural trebuie sa aiba doar 15%.
  • Procentul ramas, de 5%, poate sa fie sintetic, insa doar daca ofera siguranta microbiologica.
  • Ingredientele vegetale trebuie sa provina din culturi organice, sau cel putin 95% dintre acestea. De asemenea, trebuie sa fie cat se poate de pure, fara a fi fost expuse anterior la reziduuri medicamentoase, metale grele sau pesticide.
  • Ingredientele dintr-un produs bio trebuie sa evite toate ingredientele ceare prezinta risc de iritatie sau de alergie.
  • Nu trebuie sa fie folosite plante pe cale de disparitie, oricat de bune ar fi acestea. In felul acesta, cei care certifica aceste cosmetice organice reusesc sa protejeze cat mai bine natura.
Este nevoie ca toate produsele folosite sa fie organice?

Ideal ar fi ca raspunsul sa fie da. Din pacate, este aproape imposibil ca un procent de 100% dintre cele cateva zeci de produse pe care le foloseste un om sa fie organice, asadar, este bine sa se opteze pentru solutii cat mai bune atunci cand vine vorba despre produse de ingrijire a pielii, ce intra in contact direct cu aceasta. Gelul de dus, sapunul sau samponul ar trebui sa fie cat mai naturale pentru a asigura eficienta cat mai mare. Daca produsele organice sunt mult prea costisitoare, se pot folosi fara probleme si produse naturale, chiar daca nu au o calitate la fel de buna.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente