Daca te pregatesti de botez poti apela la Andini


Botezul este cel mai important eveniment religios din viata celui mic. De regula, la 40 de zile de la nasterea acestuia se organizeaza acest eveniment extraordinar pentru a ii permite nou-nascutului sa paseasca in viata sa curat de pacatele stramosesti si sa primeasca din partea Bisericii binecuvantarea pornirii unei noi vieti.
Plin de traditie, obiceiuri si importanta religioasa, botezul este un eveniment pe care toti parintii crestini incearca sa il duca la bun sfarsit intr-un mod care sa imbine placut toate traditiile si datinile din jurul lui. Desi este posibil ca cel mic sa nu isi aminteasca nimic de la botezul sau, acest fapt nu inseamna ca el nu trebuie sa se bucure de un eveniment de-a dreptul special care sa ii permita sa paseasca in viata crestineasca cu dreptul.

In functie de zona din care proveniti, exista datini speciale, diferite. Numarul ursitoarelor, materialele specifice botezului si chiar si numele copilului reprezinta obiceiuri care de la judet la judet sau de la regiune la regiune difera intr-un mod drastic. Cu toate acestea, date fiind normele crestin-ortodoxe, exista anumite reguli batute in cuie si elemente care nu trebuie sa lipseasca din cadrul niciunui botez.
Astfel, doua aspecte principale sunt regasite pentru orice astfel de eveniment religios. In primul rand este vorba de Biserica. Un botez se realizeaza strict in cadrul unui astfel de lacas de cult, iar prezenta unui preot este imperios necesara. Acesta este singurul care poate sa boteze un prunc si sa ii permita sa paseasca in viata crestineasca curat de orice fel de pacat. De asemenea, indiferent de zona, fiecare preot atunci cand boteaza un prunc rosteste Crezul, aprinde trei lumanari care semnifica Sfanta Treime, iar copilul este scufundat in apa sfintita dintr-o cristelnita.
Nu trebuie sa uitam nici de importanta cruciala pe care nasii o au in cadrul acestui eveniment important. Doar prin intermediul lor un copil poate fi botezat conform regulilor si normelor crestinesti. Acestia, se leapada de pacat in numele celui mic si sunt cei care ii gazduiesc calatoria spirituala in lumea ortodoxa.
Desi poate parea un eveniment plin de strictete si de norme care nu trebuie sub nicio forma sa fie incalcate, un botez va ofera si libertatea de organizare in afara acestora. Intr-adevar exista o suita de elemente materiale care nu trebuie sa lipseasca, precum un trusou, sau un costum pentru cel mic, dar normele nu impun cum ar trebui sa arate acestea.
Astfel, daca pregatiti in viitorul apropiat un botez, nu trebuie sa va stresati prea mult, tot ce trebuie sa faceti este sa vedeti produsele Andini si sa alegeti din gama noastra larga de articole, ceea ce se potriveste cel mai bine celui mic. Pentru un botez memorabil, organizat perfect, Andini va pune la dispozitie tot ce aveti nevoie!


Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente