Post Top Ad

evomag.ro

miercuri, 11 iulie 2018

Importanta verificarii anvelopelor


asfaltul. Este important prin urmare sa va asigurati ca mereu aveti cauciucuri in stare buna, care nu prezinta urme de uzura pronuntata pe flanc sau pe banda de rulare. Acest aspect este esential, deorece orice uzura intensa pe anvelope creste riscul de explozie si accident in final.

Inainte de a pleca la drum, va recomandam sa analizati atent starea cauciucurilor si sa urmariti eventuale nereguli la ele. Majoritatea soferilor nu sunt cu indicii care dau de inteles ca este nevoie sa montati anvelope noi pe masina, de aceea va prezentam o lista cu factori ce trebuie urmariti cand inspectati starea pneurilor.


      starea flancului

In timp, datorita socurilor la care este supusa anvelopa din cauza condusului pe drumuri accidentate sau a socurilor puternice atunci cand loviti o bordura, apar galme sau rupturi in flancul anvelopei. Acestea scad rezistenta anvelopei si cresc considerabil riscul ca o explozie sa se intampla daca masina este incarcata cu bagaje sau conduceti cu viteza ridicata. Daca depistati mici rupturi pe flanc, acestea sunt o dovada ca anvelopa are o durata de viata ridicata iar calitatea cauciucului este scazuta. In ambele cazuri, este necesar sa montati anvelope noi.


      uzura

Toate profilele de anvelopa prezinta pe banda de rulare mici blocuri de cauciuc care sunt denumiti martori de uzura. Cand profilul ajunge pe aceeasi linie cu acei martori, este necesar sa montati anvelope noi in schimb. De asemenea, daca depistati o uzura neuniforma pe o anumita parte a anvelopei, este un semn ca sistemul de directie este prost si trebuie refacut. In ambele cazuri, optati pentru cauciucuri noi la schimb.

      tipul de profil

Legislatia auto stipuleaza in prezent ca pe o axa a unei masini trebuie sa fie montate acelasi tip de profil. Daca ati cumparat o masina second hand si aveti profile diferite stanga, dreapta, este necesar sa cumparati un set nou sau sa gasiti un profil asemenator cu cele pe care le aveti deja.

Tineti din scurt starea anvelopelor si analizati des toate cele 4 cauciucuri de pe masina pentru a fi siguri ca sunt intr-o stare de functionare optima, iar daca depistati nereguli nu faceti rabat de calitatea si cumparati un set de anvelope noi online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu