Cum se aleg erbicideleErbicidele sunt eficiente in uciderea burienelor sau in limitarea cresterii lor. Aceste substante chimice sunt, de obicei, eficiente atunci cand sunt utilizate intr-un program de gestionare a buruienilor. Optiunea celui mai eficient amestec specific difera de factorii economici, ecologici si agronomici.

Erbicidele sunt de doua tipuri, in functie de efectele lor asupra plantelor. Aceste tipuri pot fi selective si neselective. Erbicidele selective sunt cele care impiedica sau distrug buruienile din iarba de gazon, fara a provoca prea mult rau. Pe de alta parte, erbicidele neselective distrug sau ucid toate plantele atunci cand nu sunt utilizate in mod adecvat. 

Cu toate acestea, in anumite situatii, erbicidele neselective pot actiona selectiv daca exista o aplicare excesiva si un erbicid selectiv poate fi fitotoxic. Ca urmare, selectivitatea este o proprietate a tipului de tratament, precum si a substantei chimice, care este reglementata de diferiti factori, cum ar fi modalitatile de aplicare, timpul, conditiile de mediu, formularea chimica, stadiile de crestere a buruienilor si dozajul.

Erbicidele pot ucide buruieni cum ar fi papadia sau alte ierburi inutile care va pot afecta gradina si gazonul. Anumite erbicide sunt fabricate pentru buruieni specifice, in timp ce exista altele care pot trata o gama larga de probleme. 

Puteti gasi erbicidele potrivite pe Erbicid.ro. Este necesar sa aplicati erbicide in siguranta si cu precizie pentru a preveni deteriorarea gazonului si a plantelor si pentru a evita risipirea produsului, ceea ce este de obicei costisitor.

In plus, expunerea copiilor si animalelor de companie la erbicide trebuie evitata deoarece poate provoca reactii daunatoare organismului. Asigurati-va ca urmati pasii corespunzatori in aplicarea erbicidului.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa alegeti un pulverizator de erbicid de buna calitate, care are o duza reglabila. De obicei, pulverizatoarele cu pompa sunt disponibile in dimensiuni de unul si doua galoane, care pot fi achizitionate din magazine sau pot veni direct la domiciliu daca optati pentru a comanda online. Alegeti un pulverizator de pompare care poate fi ridicat cu usurinta atunci cand este plin.

Trebuie sa stiti dimensiunea zonei pe care trebuie sa o tratati astfel incat sa puteti identifica cantitatea de erbicid de care aveti nevoie pentru a o pregati. Amintiti-va ca, in functie de dimensiunea pulverizatorului dvs., este posibil sa aveti nevoie sa pregatiti mai mult de un lot pentru a trata intreaga zona.

Asigurati-va sa cititi cu atentie eticheta erbicidului, in special instructiunile de urgenta. Desi este necesara cunoasterea amestecului cantitatii potrivite si numarul de ore de aplicare, trebuie sa stiti si ce trebuie sa faceti in cazul in care produsul chimic vine in contact cu pielea sau cu ochii. 

Atunci cand aplicati substante chimice, este important sa purtati haine adecvate, cum ar fi bluza cu maneci lungi, pantaloni lungi si palarie. Sunt necesare manusi pentru a va proteja mainile si incaltaminte pentru a va proteja picioarele.

Conform instructiunilor date, se amesteca erbicidul si se pulverizeaza pe buruieni direct si temeinic. Este mai bine sa alegeti erbicide granulate sau pulbere care pot fi combinate cu ingrasaminte si alte tipuri de tratamente. Aceste erbicide au efecte mai lungi si sunt mai sigure de utilizat. De asemenea, aveti optiunea de a utiliza erbicide organice care sunt mai prietenoase mediului.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente