Terapia cu oxigen, prezenta si in cadrul saloanelor profesionale din capitala
Nu te-ai intrebat niciodata de unde vine expresia „Sa iesim afara sa luam o gura de aer.”? De ce se afirma asta, daca in spatiul unde care ne aflam exista aer respirabil? Este drept ca exista, numai ca oxigenul din interiorul locuintelor noastre nu este activ din punct de biologic. Altfel spus, este neionizat.

Aerul pe care il respiram in fiecare zi este format din componente gazoase, lichide, particule solide, microorganisme si alti compusi moleculari. Printre acestia, un loc prioritar le revine ionilor care nu sunt altceva decat niste molecule in stare electrica generata de existenta unui numar diferit de electroni pe ultimul invelis electronic. Acestea le dicteaza natura electrica.

Consecintele privarii de aer curat

Este dovedit stiintific ca absenta ionilor in aer duce la hipozie, scaderea concentratiei, aparitia oboselii si a unui sistem imunitar slabit. Potrivit studiilor medicale, pentru o stare de sanatate cat mai buna, concentratia de ioni negativi trebuie sa depaseasca 600/1 cm3. Din pacate insa, in spatiiile in care omul modern isi petrece cea mai mare parte a timpului, concentratia de ioni negativi este rar mai mare de 100-200/1 cm3

Aerul care patrunde in incapere prin orificiile ventilatorului inregistreaza o concentratie foarte redusa de ioni negativi. Asta de datoreaza aparatelor de aer conditionat care modifica compozitia aerului prin filtrarea prin vata, tifon sau alte materiale uleioase.

Terapia cu aer curat – o sursa sigura de ionizare

In aerul proaspat din padure se gasesc din abundenta ioni negativi responsabili cu intarirea sistemului imunitar, calmarea sistemului nervos, stimularea circulatiei si reducerea stresului. 

Este ideal deci sa facem drumetii la munte sau plimbari prin parc, cu atat mai mult atunci cand ploua, intrucat concentratia ionilor negativi in ploaie poate atinge chiar 4000/1 cm3, concentratie valabila si in cazul aerului de la mare. In consecinta, o excursie la mare, in orice sezon, este ideala pentru a sustine sanatatea organismului nostru.

In afara de asta, este recomandat sa aerisim incaperea in care stam in mod regulat si sa instalam un acvariu. Aerul umed creste concentratia de ioni in stare negativa. De asemenea, o alta sursa notabila de ionizare o reprezinta plantele, indeosebi speciile conifere.

La ce putem recurge atunci cand timpul nu ne permite sa facem escapade in natura?

In mod cert, nu ne putem lipsi de ionii negativi, cunoscuti si sub denumirea de vitaminele aerului care stimuleaza functiile vitale, cat si pe cele din sfera psihicului. Insa ce ramane sa facem atunci cand programul nu ne permite sa fugim la mare sau la munte, mediile in care ionii negativi se afla in concentratiile cele mai mari?

Avand in vedere ca exista saloane profesionale care s-au focusat nu doar pe metode de infrumusetare ci si pe tehnici de imbunatatire a starii de bine, implicit a sanatatii, tratamentul cu oxigen imbunatatit si-a facut un nume in randul acestora. 

Indiferent ca este vorba despre tratamente faciale sau corporale, motivele pentru care acestea sunt la mare cautare sunt lense de inteles, intrucat bifeaza din start 2 elemente de interes – aspectul fizic si starea de sanatate.

Astfel, solutia pentru ten ramane alegerea celor care doresc sa schimbe in bine estetica pielii si care vor sa descopere efectele tratamentului facial anti-aging cu ioni negativi. Apreciat indeosebi pentru faptul ca reda fermitatea, elasticitatea si supletea pielii, acesta constribuie in mod semnificativ si la activarea enzimelor responsabile cu sinteza de colagen. Un avantaj deloc de neglijat priveste aportul in intarirea sitemului imunitar.

Persoanele care au decis ca este timpul sa faca un pas catre o stare de sanatate mai buna nu ezita sa testeze tratamentul corporal cu oxigen. Odata cu alcalinizarea si ionizarea corpului, terapia vindeca o serie de afectiuni si probleme precum lipsa de energie si capacitate slaba de concentrare, tulburarile de somn sau cele ale metabolismului, alergiile, migrenele si nu in ultimul rand, celulita – inamicul principal al femeilor.

Tratamentele cu oxigen pentru fata si pentru corp sunt propuse in cadrul „Saloanelor de scortisoara” cu locatia in Bucuresti, sector 2, strada Tunari nr.6, respectiv Bvd. Ferdinand I, nr. 116. Ideal ar fi sa iti iei doza de vitamine ale aerului atat din natura, cat si din cadrul sedintelor oferite de un salon bine pus la punct. Pentru mai multe detalii consulta site-ul oficial cinnamonsalon.ro.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente