Post Top Ad

evomag.ro

luni, 3 septembrie 2018

Activitatea fizica si rezultatele sale


Majoritatea persoanelor au redus progresiv activitatea fizică în acţiunile cotidiene. Mergem cu maşina, stăm la birou nouă ore pe zi, folosim reţelele de socializare în defavoarea întâlnirilor în parc, ne ajutăm de aparatele electrocasnice de ultimă generaţie pentru a ne face munca în gospodărie mai uşoară.

În acest caz, cele 30 – 60 de minute de activitate fizică pe zi, recomandate de specialişti, nu sunt atinse şi nu este atins nici consumul total zilnic de energie. Singura modalitate de a creşte consumul energetic total este de a mări activitatea zilnică.


Această decizie ne poate salva viaţa; pe lângă faptul că ne permite să evităm luarea în greutate, este şi cea mai bună modalitate de a împiedica apariţia unui diabet de tip II la persoanele supraponderale.

Eficientizarea activităţii fizice
Pentru a beneficia de rezultate, activitatea fizică trebuie să fie suficientă şi regulată. Pentru a stabili nivelul optim de antrenament scădeţi vârsta dvs. din 220. Astfel pentru o persoană de 30 de ani, frecvenţa cardiacă optimă este de 190/minut. Activitatea trebuie făcută dimineaţa iar hidratarea exclusiv cu apă.

Beneficii
Activitatea fizică determină activarea sistemelor nervos şi hormonal, ce sunt direct implicate în mobilizarea grăsimilor. De asemenea, mişcarea frânează producţia de insulină. Acizii graşi liberi sunt captaţi şi oxidaţi prin intermediul mitocondriilor muşchiului scheletic şi astfel sunt eliminaţi. Activitatea regulată reduce ansamblul de rezerve de grăsimi din organism.

Sfat
Cea mai bună strategie de slăbire este mărirea activităţii fizice şi reducerea aportului caloric. Daca nu veţi scădea aportul caloric nu veţi beneficia de rezultatele dorite. În orice caz, efectele benefice ale activităţii fizice se văd, chiar dacă scăderea în kilograme nu este spectaculoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu