Post Top Ad

evomag.ro

joi, 13 septembrie 2018

Cum afli care e centrala ideala pentru necesitatile tale


Alegerea unei centrale reprezinta un aspect important pentru confortul pe care o casa il ofera, iar de aceea alegerea este una importanta. Atunci cand alegi centrala pentru noua casa, ori cauti sa inlocuiesti vechea centrala, ai multe aspecte de stabilit. Asta deoarece trebuie sa iti cumperi o centrala care sa faca fata cu brio suprafetei ce necesita incalzita. Totodata, cu siguranta iti doresti o centrala economa, dar si costuri reduse pentru incalzire.
Asadar, cum afli care e centrala ideala pentru necesitatile tale?

Suprafata pe care doresti sa o incalzesti cu ajutorul unei centrale

Un prim lucru pe care il vei observa daca vei accesa https://www.centrale-lemne-liepsnele.ro/ este acela ca exista multe modele de centrale. Diversificarea e datorata faptului ca exista modele de centrale mai mari sau mai mici, in functie de necesitati. Fiecare alege centrala in functie de suprafata pe care trebuie sa o incalzeasca.
In cazul de fata, Liepsnele pune la dispozitia clientilor centrale care incalzesc suprafete incepand de la 50 de metri patrati (modelul Liepsnele 10) dar si care acopera suprafete de pana la 400 de metri patrati (Liepsnele 40).
In general, la majoritatea modelelor de centrale se specifica la descriere suprafata pe care acestea o incalzesc fara probleme.

Cum se calculeaza necesarul de kWh a centralei de care ai nevoie pentru a-ti incalzi intreaga casa

In cazul in care doresti sa te asiguri ca centrala pe care o cumperi va incalzi cu brio intreaga suprafata a casei, poti face un calcul al kWh-ul necesar. Astfel, vei afla care este cu exactitate puterea pe care o centrala trebuie sa o aiba sa faca fata cu brio incalzirii.
Iti oferim un exemplu pentru a intelege mai usor cum poti face acest calcul: sa spunem ca avem o casa de 120 mp, izolata si fara geamuri. Tot ce trebuie sa faci este sa calculezi suprafata x inaltimea x coeficient.
120m2 x 2.4 m x 60 W/m3 = 17.280 Watt (17.2 Kw)
Nu se recomanda o centrala cu  mult mai mare decat este necesar. O centrala supradimensionata va aduce odata cu suprafata sa mai mare si mai multe costuri pentru incalzire. Afla deci realizand aceste calcule, dar si cu ajutorul specialistilor experimentati, care este necesarul de incalzire si opteaza pentru un model ideal pentru casa ta.
Unii specialisti recomanda optarea pentru o centrala care sa depaseasca cu 25% necesitatea incalzirii casei tale, astfel incat sa faca fata cu brio chiar si in cele mai geroase zile.

Despre coeficientul de incalzire

Desigur ca mai sunt si alte aspecte de care trebuie sa tii cont. De exemplu, coeficientul de incalzire pe care il mentionam mai sus se calculeaza in functie de mai multe detalii. Modul de izolare a locuintei precum si supratele de geamuri reprezinta detalii de care vei tine cont atunci cand stabilesti coeficientul.
Pentru a calcula puterea necesara a unei centrale in cazul unei case bine izolate vei folosi un coeficient intre 32 si 48 w/m3. In cazul locuintelor slab izolate si cu multe geamuri ia in calcul un coeficient de pana la 70 W/m3.

Ce mai poti face pentru a-ti incalzi usor casa

Sunt si alte lucruri pe care le poti face pentru a avea o locuinta usor de incalzit chiar si in cele mai reci zile. Poti incerca de exemplu sa imbunatatesti eficienta casei tale. Imbunatateste-i izolatia, incearca etansarea scurgerilor de aer si repara sistemul de distributie a caldurii, daca este cazul.
Pentru o eficienta sporita si pentru a avea cheltuieli reduse la incalzire, poti opta pentru o centrala pe lemne de la Liepsnele. Asa vei reusi sa faci economii, asigurandu-ti un confort termic cat mai placut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu