Post Top Ad

evomag.ro

luni, 3 septembrie 2018

Lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi scoala de soferi


Orice doritor de permis care a implinit varsta legala pentru a sustine examenul de carnet este nevoit sa treaca printr-un proces complet de formare ca sofer pus la dispozitie de diverse scoli auto. Odata cu cresterea numarului de scoli de soferi creste si competitivitatea, multe dintre acestea venind cu oferte si pachete atractive menite sa atraga atentia oricarui doritor de carnet. Desi aceste pachete promotionale sunt de foarte multe ori tentate trebuie este bine sa nu se treaca cu vederea alte aspecte importante.
In functie de categoria A, B, C, D, E etc pe care doritorii de carnet o aleg scolile de soferi sunt obligate sa puna la dispozitia cursantilor o serie de beneficii in urma carora acestia sa se formeze ca soferi competenti in trafic.

Iata de ce criterii trebuie tinut cont atunci cand va inscrieti la o scoala de soferi:

1. Calitatea serviciilor pe care le ofera scoala auto
In conformitate cu noile reglementari si cu noul cod rutier, scolile de soferi din Romania sunt obligate sa tina pasul cu toate schimbarile. Aceste institutii trebuie sa ofere cursantilor posibilitatea de a accesa cele mai noi materiale de care acestia au nevoie intr-un mod usor si rapid, rezolvarea chestionarelor auto drpciv sa se desfasoare in format electronic, iar numarul de ore de pregatire atat practica cat si teoretica sa fie respectat pe deplin.

2. Posibilitatea alegerii de instructori auto
Orice scoala de soferi trebuie sa puna la dispozitia cursantilor un numar mare de instructori auto cu varste variate pentru ca viitorii soferi sa poate alege persoana care li se pare cea mai in masura sa le stea in dreapta in timp ce acestia invata sa conduca. Posibilitatea de a alege instructorul auto este unul dintre cei mai importanti factori de care orice doritor de carnet trebuie sa tina cont atunci cand se inscrie la o scoala de soferi.

3. Metodele de instructaj folosite
Personalul care preda in cadrul scolilor de soferi trebuie sa fie instruit in conformitate cu noile reglementari in vigoare. Metodele de predare atat teoretica cat si practica trebuie sa fie in pas cu cele de peste hotare iar cursurile sa se desfasoare intr-un mediu calm si adecvat pentru a oferii cursantilor posibilitatea de a invata in functie de necesitatile si aptitudinile fiecaruia.

4. Posibilitatea alegerii masinii pe care se desfasoara orele de pregatire practica.
Cursantul trebuie sa aiba optiunea de a putea alege pe ce tip sau model de masina poate invata sa conduca in functie de preferinte. Orice scoala de soferi trebuie sa puna la dispozitia viitorilor soferi atat variante pe motorina cat si pe benzina si marci diferite de autoturisme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu